VIDEO-Maak kennis met Volkswagen’s Roadmap E: blauwdruk voor de toekomst

Bron: www.want.nl

Elon Musk zal ongetwijfeld trots zijn op de Volkswagen groep, die zich nu duidelijk helemaal inzet om over te stappen op elektrische auto’s. De groep heeft het  project Roadmap E gelanceerd, wat op het moment ‘s werelds grootste initiatief is. Volgens het plan zal er tegen 2030 in ieder geval één elektrische versie zijn van elk automodel, dat onder de groep valt. Dat zijn zo’n 300 modellen van onder andere Volkswagen, Auto, Seat, Lamborghini en Porsche.

TOGETHER-Strategy 2025 maar kleine stap richting Roadmap E

Eerder kwam de groep, ook wel Volkswagen AG genoemd, al met het “TOGETHER-Strategy 2025” plan. Hierbij was het streven om tegen 2025 minstens één van de vier modellen volledig elektrisch te maken. Dit plan blijkt nu echter een kleine stap te zijn in het massalere Roadmap E project.

Driehonderd modellen volledig elektrisch tegen 2030

Volgens het Roadmap E plan is het de bedoeling om tegen 2025 in totaal 80 modellen met een elektrische motor op de wegen te zetten. Van deze auto’s zullen er 30 hybride zijn, terwijl er al 50 komen met een volledig elektrisch aandrijvingssysteem. Vijf jaar later verwacht de groep dus dat deze 50 modellen zijn vermeerderd naar maar liefst 300 modellen. Dat is nogal een streven en de groep is ook bereid hier een behoorlijk bedrag voor neer te leggen. Zo’n 20 miljard euro is namelijk gereserveerd voor de eerste investeringsronde.

Vijftig miljard euro voor benodigde batterijen

Uiteraard zijn er ontzettend veel batterijen nodig. Er wordt geschat dat de groep voor de eigen modellen alleen al jaarlijks zo’n 150 gWu aan batterijcapaciteit nodig zal hebben tegen 2025. Dat komt overeen met vier Gigafabrieken voor batterijcellen. Om de benodigde batterijen te bemachtigen is de groep strategische samenwerkingsverbanden in China Europa en Noord Amerika aangegaan. Hiervoor bedraagt het ordervolume al 50 miljard euro en daar komen nog verdere kosten bij voordat het project gerealiseerd is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*