GM lanceert voor 2023 zeker 20 elektrische auto’s

Door: Maarten Reijnders                www.bright.nl

General Motors lanceert binnenkort twee nieuwe elektrische auto’s. Voor 2023 wil GM ten minste 20 elektrische auto’s op de markt hebben gebracht.

De eerste twee nieuwe elektrische voertuigen van GM zullen in de komende achttien maanden op de markt worden gebracht. Tijdens een persconferentie verklaarde GM-topman Mark Reuss dat de automaker “toegewijd is aan een volledig elektrische toekomst”, zo meldt The Verge. Maar eenvoudig zal de overstap niet zijn, waarschuwde hij ook.

De ambities van GM zijn op het eerste gezicht dan ook minder ambitieus dan die van concurrenten. Zo wil Daimler in 2022 van al zijn auto’s ook een elektrische uitvoering uitbrengen en streeft Volkwagen ernaar om in 2030 volledig elektrisch te zijn. “Ik kan jullie geen jaartal geven”, verklaarde Reuss, gevraagd naar een vergelijkbare ambitie bij GM.

De nieuwe auto’s die GM gaat lanceren, zullen voortbouwen op de Chevy Bolt. Van deze elektrische auto van GM werden deze zomer in de VS meer exemplaren verkocht dan van de Tesla Model S en de Model 3 samen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*