Amazon kiest drones om EV’s op te laden

Vlieg er maar in. Opladen zonder dat enig menselijk handelen nodig is.

Is dit The Jetsons all over again? Het is hoe dan ook een aantrekkelijk toekomstbeeld dat webgigant Amazon schetst. Het bedrijf is van plan om elektrische auto’s op te laden met drones. Die drones werken volledig autonoom. Ze vliegen naar auto’s met lege accupakketten. Is de drone leeg, dan wordt er teruggevlogen naar een basisstation om op te laden.

Dat alles blijkt uit een patentaanvraag van Amazon, waarover CleanTechnica bericht. Het wordt nog mooier dan het al is. Rijdend opladen is mogelijk. Dat betekent een toekomst van rijdend op de snelweg opladen. Hoewel het dan natuurlijk de vraag is of de accu niet sneller leegraakt dan dat er geladen wordt. Gebruik maken van een bovenleiding, of juist het wegdek om te kunnen opladen kan ook iets zijn dat in populariteit gaat toenemen. We gaan het meemaken de komende jaren.

Het is overigens nog maar de vraag wat de capaciteit van de accu’s is die de drones meetorsen. Ook zal er een aardige klap geld tegenaan moeten om deze dronetechniek volledig werkend te krijgen. Maar Amazon is een organisatie met aardig diepe zakken. Het bedrijf draait een behoorlijk omzet, dus heeft voor dit soort zaken ongetwijfeld de nodige financiële speelruimte. Bovendien heeft het al ervaring met bezorgdrones.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*