DUITSLAND KRIJGT IN ÉÉN KLAP 12.000 OPLAADSTATIONS

In Duitsland komen in één klap 12.000 oplaadstations beschikbaar. Daarvoor gaan elektriciteitskasten die door het hele land staan voor worden omgevormd. Dit plan wordt uitgevoerd door Telekom, het grootste telecommunicatiebedrijf van Europa. Het plan zal in snel tempo worden uitgevoerd. Het aantal oplaadpunten in Duitsland verdubbelt daardoor in één keer.

SNEL

Het plan van Telekom om van de elektriciteitskasten oplaadstations te maken is in alle opzichten vooral gericht op snelheid. Zo moet er snel worden gezorgd dat de kasten worden omgebouwd. Daarbij wordt ook nagedacht over snelle techniek. Het opladen via de kasten moet snelladen worden. Al zal daarbij wel ook worden nagedacht over het toepassen van huidige technieken voor bezitters van auto’s die niet kunnen snelladen. Dit maakt het plan ingewikkelder.

DUBBEL

Met de komst van de 12.000 nieuwe oplaadstations wordt de capaciteit in Duitsland verdubbeld. Op dit moment zijn er zo’n 10.800 stations actief. Wanneer dit jaar nog begonnen wordt, dan kan men in 2020 volledig klaar zijn met alle 12.000 punten. Telekom is daarom van plan om al in de zomer de eerste kasten te gaan ombouwen. Er liggen een aantal prototypes van de kasten zoals ze moeten worden klaar. De kans is groot dat er twee verschillende varianten worden gekozen. Eéntje met supersnel opladen en eentje met 22 kw level 2 laden als mogelijkheid. Welk station waar komt moet dan nog worden bepaald.

AFGEKEKEN

Het plan van de Duitse telecomgigant is niet helemaal nieuw. Telekom heeft zijn eigen draai gegeven aan ideeën die bijvoorbeeld in Noorwegen en Engeland zijn uitgevoerd. In Scandinavië worden bijvoorbeeld elementen van elektrische verwarming gebruikt als oplader. In Engeland is een plan in ontwikkeling om straatverlichting een dubbelfunctie te geven. Wel is het zo dat de oplaadstations in Duitsland met afstand het meest ambitieuze plan tot nu vormen. De ideeën in andere landen zijn voorlopig nog veel kleiner gehouden. Dit maakt het volgens velen een interessante ontwikkeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*