Electric Superbike nadert voltooiing

Zo heet de motor eenvoudigweg; Electric Superbike. Dat is dus een elektrische racemotor, die duizelingwekkende prestaties moet leveren.

Jankende motoren behoren niet plotsklaps tot het verleden, maar dat het een stuk stiller wordt op de diverse circuits is wel duidelijk. Er gaat hoe dan ook steeds meer elektrisch worden geracet. Bijvoorbeeld door Electric Superbike Twente, gevestigd op de campus van de Universiteit Twente. Er wordt gewerkt aan een motor die het predicaat racemotor met trots kan dragen.

De Electric Superbike heeft een vermogen van 140 kW (190 pk). Doet de standaardsprint ongeveer in 3 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 250 km/u. Het accupakket heeft een capaciteit van bijna 16 kWh. Het gewicht blijft onder de 250 kg. Meten is weten, maar dat moet overduidelijk nog eens goed gebeuren. Er is door de vijftien studenten die aan deze motorfiets werken veel zelf ontworpen. Het frame, de achterbrug, de behuizing van de elektromotor, het battery management-systeem, hoofdcomputer en vloeistofkoeling. Inmiddels is de productiefase bereikt.

 

Wat is het doel? Dat legt teammanager Tim Veldhuis uit:

“Om te laten zien dat elektrisch racen ontzettend tof is, doen wij mee aan de MotoE-competitie met races in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Veel bedrijven zien in hoe belangrijk onze ontwikkelingen zijn. Ze ondersteunen het team financieel, technisch, met productiefaciliteiten of componenten.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*