Vanafprijs Audi e-tron is bekendgemaakt

The Audi e-tron prototype offers a preview of the first purely electrically powered model from the brand. The SUV combines a roomy interior with a range capable of covering long distances.
Er staat een prijs op de Audi e-tron, de volledig elektrische suv van het merk uit Ingolstadt.

Net als de vele andere merken van de Volkswagen-groep komt Audi met een divers aanbod van elektrische auto’s. Een van de eerste auto’s die op de markt zal komen is de Audi e-tron, een volledig elektrische suv die op hetzelfde platform staat als de Q5 en Q7. De auto is er alleen als prototype met een nauwelijks verhullende print die op de carrosserie is aangebracht. Niettemin is het alvast een alledaagse Audi. Vrij indrukwekkend en behoorlijk breed. Bedoeld voor linkerbanen.

De Audi e-tron debuteert deze zomer in Brussel, waar de auto ook van de band zal rollen. Vanaf het einde van het jaar is de auto beschikbaar. Maar wat gaat dat kosten? De vanafprijs van de Audi e-tron is € 80.000. Dat heeft Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi, gezegd tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Dat is goedkoper dan de Tesla Model X, die verkrijgbaar is vanaf € 93.335. Het rijbereik van de Audi e-tron moet uitkomen op ongeveer 500 kilometer en de accu kan met maximaal 150 kW worden opgeladen, bij geschikte snelladers.

Tijdens dezelfde presentatie werd alvast een voorzichtige onthulling van de Audi e-tron GT gedaan. Een echt sportieve elektrische auto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*