Duurzame energie in de regio: Noord-Nederland als voorbeeld

 

Acht Europese partners bezoeken van 29 tot en met 31 oktober de Hanzehogeschool Groningen voor de start van een Europees samenwerkingsproject gericht op het gebruik en de productie van duurzame energie door bedrijven en huishoudens. Hoe kun je als regio ervoor zorgen dat steeds meer bedrijven en huishoudens overstappen op schone en duurzame energiebronnen? Welk beleid werkt en wat zijn voorbeelden van goede initiatieven in andere regio’s in Europa? De komende vier jaar gaat de Hanzehogeschool Groningen hiernaar op zoek voor oplossingen in Noord-Nederland. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met andere regio’s in Europa.

Duurzame energie in regio Noord-Nederland

Tijdens de driedaagse kick-off van het project maken de Europese partners eerst kennis met de initiatieven op het gebied van nieuwe, duurzame energiebronnen in Noord-Nederland. Bijvoorbeeld de Energy Port in de Eemshaven, de plannen op het gebied van waterstof en Hydrogen Valley en de vele lokale en duurzame energiecoöperaties die Groningen rijk is. Ook het onderzoek dat plaatsvindt bij energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen en de New Energy Coalition zijn praktijkvoorbeelden die de partners gaan bezoeken.
Tijdens het bezoek wordt er ook gesproken over Europees beleid op het gebied van de overstap naar duurzame energiebronnen. Bekijk het volledige programma

Voorbeeld voor de overige partners

Noord-Nederland geldt in dit project als voorbeeld voor de overige partners in het project: Slowakije, Litouwen, South Muntenia in Roemenië, Piemonte in Italië, Mondragon in Spanje, Auvergne Rhône Alpes in Frankrijk en Zweden. De komende jaren delen de projectpartners goede praktijkvoorbeelden met elkaar vanuit de verschillende regio’s. De opbrengst bestaat uit actieplannen voor regionale beleidsmakers gericht op een schone energietoekomst.

Meer informatie over het project is te vinden op www.interregeurope.eu/shrec

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*