Elektrische Voertuigen en Duurzame Energie

‘s-Hertogenbosch (Regionaal): Elektrische auto’s. Je ziet ze steeds meer rijden in het verkeer. In totaal rijden er alleen al in Nederland ruim 250.000 van zulke elektrische auto’s. En dit aantal is alleen al dit jaar 60% gestegen. Wellicht is dit te wijten aan het feit dat het produceren van een auto met een verbrandingsmotor in de toekomst 10% duurder gaat worden dan de productie van een elektrische auto. Bovendien is duurzaamheid de trend van dit moment en laat de elektrische auto hier nu precies bij passen. Maar waarom is elektrisch rijden een trend en wat zijn de duurzame trends van elektrisch rijden?


Stijging populariteit
Zoals net al genoemd, rijden er steeds meer elektrische auto’s rond. De keuze in elektrische auto’s stijgt hierin mee. Zo zijn er tegenwoordig elektrische auto’s van verschillende soorten, merken en maten. Zo heb je de volledige elektrische auto (met verschillende groottes elektrische batterijen) en de hybride-auto (die zowel over een verbrandingsmotor beschikt als een elektrische batterij). Ook de aanschafprijzen variëren. De aanschafprijs hangt namelijk ook af van het merk, model en de grootte van de batterij. De aanschafprijs van de elektrische auto verklaart tevens ook de stijging in populariteit De aanschafprijs van elektrische auto’s mag dan vaak hoger liggen dan vergelijkbare benzine-of dieselauto’s. Een elektrische Opel Corsa is bijvoorbeeld 7500 euro duurder dan een Opel Corsa op benzine. Echter betaal je bijvoorbeeld minder om te rijden. Zo betaal je 6,3 cent elektriciteitskosten per kilometer, tegenover 10 cent per kilometer aan brandstofkosten. Bovendien betaal je minder onderhoudskosten en belasting. Aan het einde van de rekensom, ben je bijna altijd met een elektrische auto goedkoper uit. Wie wil dat nou niet?

Trends
Er zijn verschillende trends in het elektrisch rijden. Zo zijn er steeds meer locaties waar laadpalen staan. Waar het voorheen een uitdaging was om een laadpaal te vinden, zie je ze nu uit de grond schieten als bomen. Tevens is elektrisch leasen een trend. Steeds meer bedrijven bieden aantrekkelijke leasecontracten aan voor elektrische auto’s. Vanwege de lage bijtelling (4% voor elektrisch tegenover 22% voor brandstof) is dit voor zowel het bedrijf als de consument interessant. Tot slot zie je steeds meer deelbare elektrische auto’s. Je kunt ze vergelijken met de deelscooter, maar dan in de vorm van een auto. De reden voor deze trend is vrij logisch. Delen en lenen is namelijk altijd goedkoper dan het bezitten van een auto, helemaal wanneer je niet veel gebruik maakt van een auto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*