HOE NISSAN DE WERELD ELEKTRISCH MAAKT, RACE VOOR RACE

Nissan heeft in de racegeschiedenis al heel wat mooie successen behaald. Nu maakt Nissan zich warm voor een nieuw avontuur, het vijfde seizoen van de Formule E. Het team is klaar om de straten te veroveren met een gloednieuwe auto, twee topcoureurs en de technologie van Nissan Intelligent Mobility.

Nissan ontwerpt inmiddels al 70 jaar de meest innovatieve elektrische voertuigen ter wereld. Dit seizoen bouwt Nissan op deze traditie voort, met een gloednieuw elektrisch voertuig is Nissan klaar om de technologie van morgen te presenteren door deel te nemen aan de sensatie van de Formule E.

Het DNA van Nissan en de missie om de wereld elektrisch te maken zijn terug te vinden in de Formule E: een autosportklasse die wordt gedreven door een diepe verbondenheid met duurzaamheid en innovatie. Nissan heeft al tien jaar ervaring met de exploitatie van het bestverkochte elektrische voertuig ter wereld: de Nissan LEAF. Deze expertise neemt Nissan nu mee naar de Formule E.

VAN DE LEAF NAAR HET LEIDERSCHAP

De nieuwe Gen2-raceauto van Nissan voor het vijfde seizoen van de Formule E is radicaal anders dan de auto’s uit vorige seizoenen, met maar liefst 25% meer batterijvermogen en koppel. Voor Nissan de reden om mee te doen aan het seizoen 2018/2019.

De missie van Nissan om de overstap naar elektrisch zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken gaat verder dan de weg en het circuit. Zo werken wij eraan om de fabriek waar de Nissan LEAF geproduceerd wordt, te laten draaien op hernieuwbare energie. Wij zorgen er ook voor dat gerecyclede batterijen terechtkomen bij nieuwe en duurzame projecten. Bijvoorbeeld als noodstroomvoorziening voor de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, een stadion met een capaciteit van 55.000 bezoekers. En nu zetten we bij Nissan onze toonaangevende elektrische technologie op het wereldtoneel door ons debuut te maken in de Formule E.

Overschakelen naar een krachtigere batterij met meer actieradius, dat is precies wat we hebben gedaan met de ‘Gen2’ Nissan LEAF”, verklaart Michael Carcamo, Wereldwijd Directeur Autosport bij Nissan. “Door onze consumentenauto te gebruiken als basis voor de ontwikkeling van onze raceauto brengen we een unieke aanpak naar de Formule E”, voegt hij toe.

Met meer dan 380.000 verkochte Nissan LEAFs wereldwijd en meer dan 4 miljard kilometer op de teller onder allerlei omstandigheden wordt elektrisch rijden steeds meer het gebied waarop Nissan zich kan onderscheiden.

Daarbij bestaat een wisselwerking tussen de weg en het circuit. De Nissan LEAF was de inspiratiebron voor de raceauto en Nissan gelooft dat de ervaringen met de raceauto zullen leiden tot verbeteringen in toekomstige versies van de LEAF. “In de Formule E testen we nieuwe elektrische technologie op dezelfde stadsstraten waar de LEAF ook op rijdt, maar dan wel onder veel extremere omstandigheden”, zegt Carcamo. “Zo kom je snel achter de fouten en ontdek je de voordelen en verbeterpunten.” Met andere woorden: het innovatieproces verloopt een stuk sneller.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*