NLE GAAT CONCURREREN MET FASTNED

Met ruim 50 snellaadstations lang de Nederlandse wegen lijkt het businessmodel van Fastned te werken. Het bedrijf wist onlangs zelf weer 3 miljoen los te peuteren bij haar investeerders om nog sneller door te groeien. Nu krijgt Fastned er toch ineens een concurrent bij; de Nederlandse Energiemaatschappij ofwel NLE.

Zaterdag opende NLE haar eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in Delft. Het station dat langs de A13 ligt heeft een capaciteit van twee auto’s. Dat is nog zeer weinig, maar het laat zien waar de ambities van NLE liggen. Bovendien denkt NLE ook duidelijk na over de winning van energie. Het snellaadstation is voorzien van 39 zonnepanelen zodat niet alle elektriciteit uit het elektriciteitsnet gehaald hoeft te worden.

NLE is van plan om een deel van haar winst uit boekjaar 2015 te investeren in elektrisch rijden. Het is de bedoeling dat NLE de komende jaren op verschillende plekken in Nederland dit soort laadstations gaat exploiteren. NLE doet dit samen met MisterGreen Electric Lease, het bedrijf waarmee het onlangs een bestelling van 1.000 Tesla Model 3’s voor Nederland plaatste.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*