Oplaaddiensten in Nederland en Duitsland worden gecombineerd

Overal in Europa wordt elektrisch rijden gestimuleerd, maar het is lang niet vanzelfsprekend dat een Nederlandse laadpas probleemloos in het buitenland gebruikt kan worden. Niet heel handig natuurlijk en dus wordt op Nederlands initiatief gewerkt aan één internationaal ICT-systeem voor de oplaadpalen.

Om het opladen van (semi-)elektrische auto’s in het buitenland eenvoudiger te maken, zijn nu eerst de bedrijven e-Violin en E-Clearing.net ingeschakeld om de Nederlandse en Duitse oplaaddiensten met elkaar te laten communiceren.

De samenwerking tussen deze bedrijven werd vastgelegd tijdens de Energieconferentie in het Duitse plaatsje Neuss, onder de rook van Düsseldorf. Het doel van deze conferentie is om de samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een impuls te geven op het gebied van energie en economie.

‘Net als een pinpas’

Een gezamenlijk ICT-systeem voor oplaaddiensten in Nederland en Duitsland is een perfect voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking. Hiermee kunnen Nederlandse EV-rijders in Duitsland bij 12.000 laadpunten terecht. Het is te vergelijken met geld pinnen, waarbij de pashouder van een bepaalde bank ook bij de pinautomaten van andere banken terecht kan.

Miljoen EV’s in Europa

In Europa rijden inmiddels meer dan een miljoen (semi-)elektrische auto’s rond. En dat is goed nieuws, want elektrische mobiliteit wordt in algemene zin beschouwd als een essentieel middel om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar om verdere groei mogelijk te maken, is een goede oplaadinfrastructuur onmisbaar, óók in onze buurlanden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*