VIDEO-Nieuwe drone van marktleider DJI wordt nog kleiner

Het grootste dronemerk, het Chinese DJI, werkt aan een kleinere drone. Beelden van deze ‘DJI Spark’ lekten al uit.

Foto’s en een video van de nieuwe Spark-drone verschenen op de Chinese fora van DJI en werden doorgeplaatst door TechCrunch. Op één van de foto’s ligt de kleine Spark naast de ook al relatief kleine Mavic Pro. In tegenstelling tot de Mavic lijkt de Spark geen opvouwbare propellerarmen te hebben. Het binnenwerk van de Spark zou erg lijken op dat van de Mavic Pro, maar allemaal wat kleiner.

De camera van de Spark zit net als bij andere DJI-drones aan een stabilisator, maar lijkt wel beperkter in zijn bewegingen. De Spark lijkt zijn camera enkel omhoog en omlaag te kunnen draaien, de Mavic Pro en andere DJI-drones kunnen de camera ook horizontaal bewegen. De Spark moet voor zo’n vegende beweging zelf draaien.

Racedrone?

Verdere specificaties van de Spark zijn niet bekend, en DJI moet zijn nieuwste drone ook nog officieel aankondigen. Wel heeft het bedrijf de merknaam van de drone onlangs al vastgelegd. Een drone-controller is in de gelekte beelden niet te zien. Mogelijk krijgt de Spark dezelfde controller als de Mavic Pro, ook zou het kunnen dat de drone enkel met een smartphone-app te besturen is.

Het is ook nog niet bekend wat voor drone de Spark wordt. Sommigen spreken van een selfie-drone, anderen van een race-drone. Vermoedelijk ligt de prijs van de Spark lager dan die van de Mavic Pro, die in Nederland zo’n 1200 euro kost.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*