Is het straks afgelopen met voordelen van Canta’s en Biro’s?

Je kan er mee op de stoep en op het fietspad, de Biro kan overal neergezet worden en is nog een elektrisch ook. Het wagentje is in opmars maar de regels voor het gebruik zouden zomaar eens snel kunnen veranderen.

Justin Kluivert, Richard Witschge en DIO rijden er al in rond. Het wagentje kost dan wel 9000 euro maar er kleven louter voordelen aan. Laurens Lor bijvoorbeeld werkt op de Zuidas en verkiest het wagent boven een dure Duitse sedan om bij zijn klanten in de stad te komen.

‘Je kan veel dichterbij de uiteindelijk bestemming en je rijdt veel sneller door stad heen met zo’n klein autootje.’ Er rijden inmiddels zo’n 150 rond in de stad, de reacties zijn vaak positief, merkt Laurens. ‘Mensen reageren vaak heel leuk, steken hun duim op. Toeristen willen er al mee op de foto.’

Qua regelgeving glipt het wagentje dus door de mazen van de wet, en dat zint niet iedereen. Raadslid Jan-Bert Vroege bijvoorbeeld: ‘Ze zijn belangrijk voor mensen met een handicap. Maar het is raar dat gezonde jonge mensen daar gebruik van maken, moeten we niet willen. Wat mij betreft mogen ze blijven rijden tussen de auto’s en gewoon betaald parkeren.’

Zijn partij, D66, wil volgende week de gemeenteraad voorleggen of er nieuwe regels moeten komen voor auto’s als de Canta en de Biro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*