VIDEO-‘Batterij elektrische auto opladen in vijf minuten’

Door: www.bright.nl

Het Israëlische StoreDot wil accu’s van elektrische auto’s veel sneller gaan opladen.

“Onze FlashBattery-technologie zal ervoor zorgen dat het opladen van een elektrische auto net zo snel en efficiënt verloopt als het vullen van een tank”, belooft StoreDot in een persbericht. Het bedrijf claimt dat zijn technologie ertoe zal leiden dat het opladen van een batterij slechts vijf minuten zal duren. Daarmee kan een automobilist vervolgens 480 kilometer rijden.

Tijdens de CUBE Tech Fair in Berlijn liet StoreDot vorige week een eerste ‘proof of concept’ zien van zijn technologie waarover het bedrijf overigens rijkelijk vaag blijft. Tijdens de demonstratie laadde StoreDot één batterijcel op.

Desondanks verwacht het bedrijf, dat in 2014 ook al beloofde om je telefoon in 30 seconden op te laden, dat zijn batterijen binnen drie jaar zullen worden ingebouwd in elektrische auto’s. “De huidige batterijtechnologie vraagt lange laadtijden die ervoor zorgen dat elektrische voertuigen voor een groot deel van de bevolking nog niet geschikt zijn”, aldus StoreDot-CEO Doron Myersdorf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*