Efteling heeft grootste laadplein van de Benelux

De Efteling heeft er een nieuwe attractie bij. Althans, voor bezoekers met een elektrische auto. Het pretpark heeft deze week 60 laadpalen toegevoegd aan de bestaande voorzieningen. Met in totaal 87 laadpalen is hiermee het grootste laadplein van de Benelux ontstaan. Er kunnen 174 EV’s tegelijkertijd worden opgeladen.

“De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het realiseren van deze extra laadpalen past daar helemaal bij. Ik ben erg trots dat we het grootste laadplein van de Benelux hebben.” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Eneco

De uitbreiding is tot stand gekomen in samenwerking met Eneco. Laden gebeurt uitsluitend op 100 procent duurzame energie, afkomstig van Europese zon en wind. De twee partijen werken met elkaar samen sinds 2019. Joris Laponder, CCO bij Eneco eMobility. “We voorzien in de groeiende behoefte voor laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. De laadpunten zijn niet alleen een duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Efteling.”

  • Klik hier voor meer informatie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*