Ecomobiel 2016 in een notendop | De grootste vakbeurs voor Elektrische Voertuigen in de BENELUX

Ecomobiel is sinds jaren de grootste vakbeurs in de Benelux voor professionals en eindgebruikers als het gaat om de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Dit jaar was de beurs voor de tweede keer gehouden in samenwerking met de vakbeurs Energie. Het tweedaags evenement opende zijn poorten vorige week op een zonnige herfstochtend van 5 oktober jl. in de Brabantshallen in ’s-Hertogenbosch. De eigenaren van volledig elektrische auto’s mochten hun voertuigen gratis opladen op een centrale laad/parkeerplaats-paal voor de hoofdingang van de beurs.

Tijdens de beurs zijn er diverse aspecten van duurzame mobiliteit ruim aan bod gekomen zoals elektrische voertuigen, beleid, R&D, laden en laadstructuur, smart mobility, stadsdistributie, transport. Lezingen, discussiepanels en workshops over deze uiteenlopende en zeer actuele onderwerpen die de revue passeerden.

Verder stonden er op de beurs ruim vijftien duurzame personenauto’s van onder andere Audi, BMW, Citroën, Hyundai, Mercedes, Nissan, Renault, Volvo en VW. Naast personenauto’s werden er ook verschillende lichte elektrische voertuigen en bedrijfsauto’s gepresenteerd. Ook dit jaar was het mogelijk om testritten te maken met diverse modellen elektrische voertuigen.

Ecomobiel stond dit jaar in het teken van significante, nieuwe ontwikkelingen en premières met enkele noemenswaardige highlights hieronder.

Zo kwam Renault met een Nederlandse première van de elektrische Zoe die met zijn nieuwe batterij met een capaciteit van 41 KWh een actieradius van 400 km (NEDC) realiseert. Dit is ongeveer twee keer zo veel als het huidige model Zoe, sinds 2013 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De Zoe heeft een motorvermogen van ongeveer 90 PK en is momenteel verkrijgbaar vanaf 21.500 Euro exclusief tractiebatterij.

Tevens is er vanaf september lj. ook een lang verwachtte Zoe uitvoering beschikbaar met een eigen tractiebatterij voor een prijs vanaf 29.400 Euro.

Renault maakte ook bekend dat wellicht binnenkort ook een batterij update beschikbaar zal zijn waarmee de huidige Zoe eigenaren de actieradius van hun auto zouden kunnen verdubbelen. De exacte prijzen ervan worden later bekend gemaakt.

Een andere première op Ecomobiel was een nieuwe hybride Hyundai IONIQ die de moeder van alle hybrides, Toyota Prius, op de korrel neemt.

In plaats van het Japanse recept te kopiëren, gaat Hyundai uit van een vergelijkbaar concept met enkele essentiële verschillen ten opzichte van de Prius: geen nikkelmetaalhydride batterij, maar lithium-ion, geen CVT maar een conventionele versnellingsbak. En waar Toyota de Prius een zeer opvallend uiterlijk meegeeft, is de IONIQ juist onopvallend. Een 105 PK sterke 1,6 L viercilinder motor werkt samen met een 44 PK elektromotor en een 1,56 kWh lithium-ion tractiebatterij. De prijs vanaf 21.995 Euro is ongeveer 8.000 Euro lager dan die van de Prius.

 

Een echte eyecatcher op de beurs was natuurlijk een nieuwe, kobaltblauwe Tesla Model X, een van de eerste exemplaren die eerder dit jaar in Nederland zijn geleverd.

De auto pronkte pontificaal op de stand van de Vereniging van Elektrische rijders (VER) en trok veel aandacht van het publiek. De utvoering met een tractiebatterij van 60 kWh voor ongeveer 88.000 Euro is volgens de nieuwste berichten van Tesla niet meer verkrijgbaar. Wie toch een Model X wil, is aangewezen op de 75D variant van 100.600 Euro…

 

Citroën blaast de welbekende Citroën Méhari nieuw leven in met de introductie van de E-Mehari. Het design van de Fransoos is met een knipoog naar de oorspronkelijke Méhari gestileerd. Het model is een vierzits cabriolet met afneembaar deuren en dak. Groot verschil is dat de E-Mehari over een elektromotor beschikt met een vermogen van 68 PK. De maximum snelheid van deze Citroën bedraagt 110 km/uur en de actieradius 200 km. Deze interessante auto is al eerder gepresenteerd maar voorlopig is ze helaas niet beschikbaar op de Nederlandse markt.

 

Amber Mobility wil autorijden toegankelijker, goedkoper en duurzamer maken. De nieuwe Nederlandse, volledig elektrische Amber One weegt 650 kg, heeft een actieradius van 400 km, een topsnelheid van 150 km/uur en accelereert van 0 tot 100 km/uur in 7 seconden.

Amber One is bedoeld om gedeeld te worden. Deelservice is niets nieuws, maar bij Amber Mobilty kunnen gebruikers van de dienst met een app de dichtstbijzijnde Amber One vinden en instappen. Op de stand van Automotive Campus Helmond gaven studenten betrokken bij Amber Mobility op een enthousiaste wijze de toelichting van het nieuwe car-sharing concept.

 

Naast personenauto’s zijn er ook diverse andere elektrische voertuigen getoond zoals motoren, scooters, 3-wielers en bedrijfsauto’s.

Onder de motoren werd de show gesteeld door de futuristisch-nostalgische Johammer J1 uit Oostenrijk met een vermogen van 11 kW, een actieradius tot liefst 200 km, een maximumsnelheid van 120 km/h en een pittige prijs van rond de 24.000 Euro. Door zijn bijzondere design was de motor een kandidaat voor de Red Dot Reward 2016.

Een ander interessant voertuig was een elektrische driewieler E-One, ontworpen en geproduceerd in Nederland. Het vrolijk ogende eenpersoons voertuig met een vermogen van 1 kW en een maximum snelheid van 25 km/uur wordt vervaardigd uit recyclebaar kunstsof polyetheen. De actieradius van de E-One bedraagt maximaal 90 km en de prijzen liggen tussen de 3.600 en 4.400 Euro.

Tijdens de tweede beursdag werd de MOVE Vigorous 1500 geïntroduceerd bij MOVE België op de Donk 28 te Oud-Turnhout en was zodoende het grootste gemis op de Ecomobiel 2016, maar zal zeker van de partij zijn op de Ecomobiel 2017. Deze driewielige overdekte scooter, of misschien beter gezegd, de driewielige brommobiel haalt met zijn 1500 Watt motor een topsnelheid van 45 km/h met een actieradius van 90 km. Deze versie mag bestuurd worden met het AM rijbewijs (scooter rijbewijs). De MOVE Vigorous 1500 maakt een zeer futuristisch en gestroomlijnde indruk waardoor zeker de 16 en 17 jarigen er graag in gezien willen worden. Ook zal menig ouder meer gerust zijn om hun kinderen in een veiliger voertuig dan een scooter aan het openbaar vervoer bloot te stellen. Door de grote oppervlakken Ledverlichting  heeft men een uitstekend zicht en word men zeer goed gezien door medeweggebruikers. Ook geeft het derde wiel veel meer stabiliteit en heeft men minder kans op omvallen dan bij een normale scooter. De MOVE Vigorous 1500 heeft ook een USB aansluiting om je Smartphone te koppelen en een steun om makkelijk te navigeren. Een kachel aan boord zorgt dat de handen op temperatuur blijven waardoor je dus betere controle over je stuur hebt. Kortom De veilige scooter is geboren. Of? Is het toch een Auto? Met een adviesprijs van 4.950 Euro, maar middels het MOVE Subsidie Programma € 2.500. Doordat de aanschafwaarde even hoog is als de restwaarde na 3 jaar kan hij belasting technisch de eerste drie jaar gratis bereden worden.

 

 

Misschien een van de meest merkwaardige voertuigen op Ecomobiel was een elektrische rolstoel Genny Urban 2.0 gebouwd op basis van een Segway. Een rolstoel die het leven van een rolstoelgebruiker een volstrekt nieuwe dimensie kan bezorgen door zijn wendbaarheid, compacte afmetingen en last but not least door zijn zeer intuïtieve bediening vergelijkbaar met die van de Segway. De actieradius tot 40 km is behoorlijk groot en de maximum snelheid is begrensd op 12 km/uur.

 

Red. Jacek Semenowicz

 

 

Nieuws bij MOVE-NL.COM  |  Alle typen laadkabels voor alle Elektrische Auto’s vanaf nu te bestellen

Goede kwaliteit | 2 jaar Garantie |  24 uurs verzending  |  Gratis Verzendkosten en Scherpe prijzen

Klik op: MOVE – 4EV LAADKABELS


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*